referenties

Stefan Janssen: Directeur / Adviseur Klictet Installatie Advies en Beheer | Mede-eigenaar Klictix energiemanagement en binnenklimaatmonitoring

Vanuit ons medewerker tevredenheid onderzoek kwam de behoefte naar voren om meer te leren over samenwerking, communicatie, feedback en persoonlijk leiderschap. Twee van onze collega’s hadden ervaring met Roel en was er een eerste contact. In onze nadere kennismaking voelde ik direct een klik.
Vanuit een verdiepende kennismaking met mijzelf, maar ook met andere collega’s hebben we een drieluik opgezet om te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de sessies heeft Roel ons allemaal op een inspirerende, uitdagende en soms confronterende wijze bewust gemaakt van onze eigen handelen en het effect op anderen.
We hebben Roel ervaren als een bevlogen professional die in staat is om de vinger op de zere plek te (laten) leggen en met de nodige humor richting te geven aan een mogelijke oplossing of inzichten tot verbetering. Dit alles volledig met respect voor iedereen waardoor zowel de extraverte als introverte collega’s de mogelijkheid vonden zichzelf te verbeteren.
Naar aanleiding van deze sessies is iedereen bezig om zijn eigen leerdoelen uit te voeren. Met de verkregen tips en inzichten moet dit zeker lukken. Wij hebben dit traject als zeer waardevol ervaren en zullen Roel bij verdere verdiepingen zeker weer aan laten sluiten.

Charlotte Scheijmans: Brand Manager Magnum & Strategy & BD Unilever

Roel is een enthousiaste, vindingrijke en een zeer alwetende professional.
Doordat Roel zeer doortastend is kom je direct tot de kern. Met zijn groot improvisatievermogen en creativiteit simuleert hij ‘on the spot’ een praktijksituatie. Hier pakt hij eerst de verdieping en ziet hij concreet wat aandacht nodig heeft op dit ontwikkelpunt. Vervolgens creëert hij meteen een aantal oefeningen waardoor je nieuwe technieken oefent en ermee comfortabel wordt. Met zijn kordaatheid kan Roel al denkbare situaties nabootsen en durft je, op een positieve manier, uit de comfortzone te halen.

Door zijn zeer brede expertise op o.a. het gebied van psychologie, communicatie en team samenwerkingen, kan hij modellen zeer simpel en effectief uitleggen. Hierdoor creëert hij een goede balans tussen theorie en praktijk. Het sterkste punt van Roel’s trainingen is dat je leert hoe je verschillende technieken kan combineren zodat je de juiste mix inzet. Hierbij houdt hij oog voor je persoonlijke stijl, waardoor je niet een trucje leert, maar echt een nieuwe vaardigheid aanleert en deze kan inzitten vanuit je persoonlijke kracht.

Kortom, Roel past zijn trainingstijl naadloos aan op je trainingsdoelen en je persoonlijke stijl. Met Roel weet je zeker dat je concrete vaardigheden leert en je deze op zeer korte termijn effectief kan toepassen!

Martijn Koolen: Chief Operating Officer Webs | Hubspot Consultancy Partner

Een professional die de term “bevlogen” weer een hele nieuwe dimensie geeft. Roel heeft een aanstekelijk enthousiasme en is een echte vakidioot, een genot om mee samen te werken! Roel heeft in eerste instantie op speelse wijze een enorm belangrijke bijdrage geleverd aan een verbeterde samenwerking tussen onze marketeers en consultants.

In veel gevallen werd er bij ons wel samen aan een project gewerkt, maar nog niet echt optimaal samengewerkt.
Daarom hebben we gezamenlijk met Roel een workshop traject opgezet langs al onze kernwaarden waaruit een gevarieerd programma van 5 workshops is ontstaan. Een belangrijk startpunt hierbij was de ontwikkeling van zelfbewustzijn en zelfkennis van onze mensen. Daarnaast hebben we middels het inzetten van een acteur op pragmatische wijze ook veel aandacht besteed aan het leren omgaan met moeilijke klantsituaties en het leren escaleren van belangrijke issues.

Naast dat het zelfvertrouwen van het team een enorme boost heeft gekregen, hebben uiteindelijk onze klanten hiervan geprofiteerd omdat we in staat bleken betere klantprojecten af te leveren. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een aanzienlijk hogere retentie van projecten dan een jaar eerder!

Vandaar ook dat we besloten hebben na de eerste pilot de samenwerking met Roel te verlengen en is Roel inmiddels vast onderdeel van het onboarding programma van nieuwe mensen als ook een graag geziene sparringpartner voor de gehele operatie en inmiddels ook het leadership team!

Daarom een warme aanbeveling vanuit mij eens met Roel een kop koffie te drinken… Daar word je altijd beter van 😉

Lonneke Ploum, Talent Manager Bright Society

Roel verzorgt sinds de start van het Bright institute coaching en diverse trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling voor onze Bright members.
De trainingen, die hij grotendeels samen met een collega trainer verzorgt, worden telkens weer ontzettend goed beoordeeld. De Bright members waarderen de trainingen gemiddeld met een ruime 8,5. Met name de betrokkenheid van de trainers, de interactie en de vele praktische oefeningen maken dat zij de trainingen erg inspirerend vinden en het zonder uitzondering aanbevelen aan anderen. De trainingen van Roel vormen een belangrijke pijler onder ons extern talent programma voor PhD’s in de Industrie. Roel is een fijne persoon om mee samen te werken; inhoudelijk sterk en altijd vrolijk! Dus wat ons betreft blijven we de samenwerking ook de komende jaren voortzetten.

Mariët Crooijmans, hoofd communicatie Ergon

“Lekker samen sponzen en sparren!!

Roel heeft met zijn enthousiasme en creativiteit onze dialoogsessies met ons kaderpersoneel over de Strategische koers een creatieve en energieke impuls gegeven. En laten zien dat je ook digitaal enorm veel verbinding met elkaar kunt maken!

Hij heeft meegedacht in het concept, de inhoudelijke vorm en de creatieve vertaling. Met zijn tomeloze enthousiasme en creativiteit in interactieve werkvormen en inhoud, heeft hij ons weten te inspireren. En in de vorm van train-de-trainer onze eigen talenten uit de organisatie gemotiveerd en geëquipeerd om de rol van facilitator te pakken. En dat vlammetje wordt alleen maar groter. ??

Het resultaat? Zeer interactieve en inspirerende Zoom-sessies die naar meer smaken!
Bedankt Roel voor het samen sponzen en sparren! Het suddert hier nog in onze hersenmarinade ?”.

Nico Merkx, manager Bedrijfsdiensten IBN Facilitair

Roel heeft in de training Gastvrij Werken bij uitvoerende facilitaire medewerkers van IBN laten zien dat hij nog steeds bevlogen is met onze missie! Daar zijn we heel blij mee omdat hij bij deze groep de juiste toon aanslaat en met enthousiasme en in begrijpende taal kan uitleggen dat ieders gedrag van invloed is op hun (werk-)omgeving. Daarmee groeien onze mensen waardoor zij beter, zelfverzekerder en een stukje blijer hun werk doen en als groep bij onze klanten beter functioneren. Het maakt voor klanten, medewerkers en IBN een echt verschil.”

Nathalie te Rietstap, consultant Learning & Development Teijin Aramid

“De samenwerking met Roel is gestart met The Lab of Life en inmiddels zijn we ook met Hein gestart. Twee trainingen, die beide met veel enthousiasme worden gegeven door Roel en heel succesvol zijn ontvangen door onze medewerkers. Roel is heel prettig in de samenwerking, een hele goede trainer en begeleider/trainer van medewerkers die proberen meer grip te krijgen op hun werkbelasting. Roel komt zijn afspraken na en denkt altijd met je mee, dat waardeer ik enorm.”

Peter Boks, President Saybolt International BV

“Ik heb Roel Bonten in de jaren waarin wij met hem samenwerken, leren kennen als een bevlogen trainer. Hij heeft oog voor de persoonlijke eigenschappen en leertrajecten van de trainees. En ziet erop toe dat het leertraject goed aansluit bij de doelstellingen van zijn opdrachtgever.”

Maartje Luksemburg, Co-owner @ BIM Creators | Strong by collaboration

“Roel is een erg fijne trainer en sparringpartner voor het management. Hij spreekt “de taal van de techneuten” waardoor hij direct impact maakt! Hij is direct op een prettige en zeer effectieve manier waardoor “de pijn” snel op tafel komt om daar dan direct ook wat mee te kunnen doen! Echt een aanrader om je team bewustzijn te geven en met Roel heb je direct resultaat.”

Monic Schijvenaars, directeur Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

“Roel heeft ons uitstekend geholpen om onze toekomstplannen te delen met de teams op de afdeling. En bij delen bleef het natuurlijk niet, Roel heeft ons ook geholpen om resultaatgerichte afspraken te maken met elke collega op de afdeling. Iedereen weet nu op welke manier hij/zij meewerkt aan de verdere uitbouw van het opleidingsinstituut, De samenwerking met Roel was positief. Roel was kritisch, maar hartelijk en liet ons zien waar onze bevlogenheid ook tegen ons kon werken. Het resultaat van de coaching van Roel, het gezamenlijke denkwerk was een bijeenkomst met de gehele afdeling waarin op een open en positieve manier de toekomstplannen gedeeld konden worden. Ik zou Roel van harte aanbevelen als je met je tomeloze energie en enthousiaste plannen aanloopt tegen weerstand op de werkvloer. Laat Roel je helpen; je ideeën worden er (nog) beter van!”

Moniek Meuleman, HR Manager Fokker Technologies Holding B.V.

“Roel heeft een leuke workshop “faciliteren” gegeven, waarbij hij door praktische tips en oefeningen inspelend op de situatie, iedereen in beweging kreeg. Vervolgens heb ik Roel gevraagd om een teamsessie voor ons MT te faciliteren. Met veel energie en inspelend op wat er speelde in het team, heeft hij ervoor gezorgd dat het een nuttige teamsessie werd waar we met een goed gevoel op terugkijken.”

Arjan vd Hoef, bedrijfsleider Nettorama

Roel is als trainer/coach iemand om mee de diepte in te duiken. Scherpe analyses, en praktijkgerichte aanpak. Ik heb de trainingen altijd ervaren als waardevol, en doe er nog dagelijks mijn voordeel mee op.
Door zijn persoonlijke aanpak, bereikt hij het gewenste resultaat.

Nina Burger-Greydanus, Programmamanager Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

‘Ons team zat in ’n impasse… we waardeerden elkaar enorm en wisten dat iedereen ’t goed bedoelde… maar het samenwerken lukte niet altijd en er was ook wel eens onbegrip over en weer, ook tussen functies. En toen…. kwam de sessie met Roel. We hebben gehuild (veel) gelachen (meer) en heel hard gewerkt! Roel verbindt. Ook al hebben we “maar” 1 sessie gehad, we kunnen nu zonder kleerscheuren vergaderen. We blijven oefenen en willen meer.. Roel bedankt voor de leerzame ochtend! Tot (hoop ik #1,5m snel :-)’

Karin van Moock, Benefits Manager RELX

“Roel Bonten is a senior trainer with lots of experiences in the field of Management Development and has a degree in Psychology. As organization (Elsevier) we have been working with Roel for a number of years now and we are very pleased with his professionalism and his approach. Next to MD his strengths are also in the field of coaching, he can make people talk and make them confident of what their next steps should be to become even stronger in the field they have been coached. I would definitely recommend Roel as a trainer but also as a sparring partner when an organisation is investigating issues around development challenges, teambuilding and building new ideas to plans and execute them. Roel has a drive for results and a flexible attitude.

Roel Bonten is een senior trainer en zijn expertise ligt met name bij Management Development en is afgestudeerd in Psychologie. Als organisatie (Elsevier) werken wij al vele jaren met Roel en wij zijn blij met zijn professionele aanpak. Naast MD is hij ook een goede coach die mensen de kans geeft om te praten en met vertrouwen en sterker uit de coaching sessies komen. Roel als senior trainer wil ik zeker aanbevelen, maar ook als ‘sparring partner’ wanneer een organisatie aan het onderzoeken is betreffende ontwikkelings vraagstukken, het bouwen van teams en van ideeën naar plannen naar realiseren. Een van de kern competenties van Roel is resultaat gericht/gedrevenheid met een flexibele inslag.

Jan-Wilm Delicat, Directeur Bedrijfsvoering Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Roel heeft ons al enkele keren zeer goed geholpen bij het vormgeven van de organisatie van onze opleidingsteams. Hij benadert elk vraagstuk zeer respectvol en creatief, beweegt goed mee waarbij hij niet vergeet de opdrachtgever de spiegel voor te houden en is tot slot in staat om samen met de medewerkers – grondig en zorgvuldig – te komen tot een breed gedragen oplossing voor het vraagstuk. Roel’s werkwijze sluit goed aan bij onze organisatie omdat hij samenwerking ziet als eigen verantwoordelijkheid en gezamenlijk belang.

Kelly Huijs, Projectmanager Opleidingen & Events Voort

Zo’n drie en half jaar werk ik zelf inmiddels samen met Roel Bonten en hij is vanaf 2014 werkzaam als trainer voor de persoonlijke trainingen bij onze organisatie. We werken met een groot aantal trainers, maar Roel is één van de trainers die er echt uit springt. Ik ken Roel als een bevlogen, zeer ervaren en professionele trainer/coach. Niet alleen door zijn ervaring en kennis is Roel een goede trainer/coach, maar vooral ook door zijn inspirerende en energieke manier van trainen. Hij weet deelnemers uit hun comfortzone te halen, zodat ze écht in beweging komen.

In het traineeship persoonlijke ontwikkeling hebben de trainees ook een aantal coachgesprekken. Deze coachgesprekken heb ik mogen bijwonen. Niet alleen is Roel een goede trainer, maar hij is ook een goede coach. Hij luistert aandachtig en weet op een goede en fijne manier de trainee te triggeren. Hij stelt de juiste vragen en leert de trainee zichzelf te motiveren tot actie. Roel geeft inzicht in hun eigen krachten en leert de trainee dit toe te passen op een natuurlijke wijze.

Ook ken ik Roel als een erg betrokken trainer. Hij kent iedereen bij Voort en andersom ook. Naast de betrokkenheid naar de interne organisatie, begrijpt hij ook de taal van onze technische professionals. Na iedere training ontvang ik zeer positieve reacties vanuit de deelnemers, zoals:

+ ‘Roel is een zeer fijne trainer en weet waarover hij het heeft. Hij benadert iedereen op een prettige manier en dit geef het vertrouwen om deel te nemen aan oefeningen.

+ ‘Roel weet waar over hij praat. Hij geeft iedereen dezelfde aandacht tijdens de training. Iedereen komt aan de beurt. Ook pakt hij in deel 2 van de training de opdrachten goed op. Hij onthoudt alle situaties van iedereen goed, waardoor we op deel 2 van de training weer goed kunnen doorpakken.

Ik ben erg blij met Roel als trainer en ik heb veel geleerd tijdens de training’. Ik ben erg blij met onze samenwerking en ik hoop dat wij nog lang mogen samenwerken!!

Directie BES groep, accountants en belastingadviseurs
Rob Reiniers (AA) & mr. Fred Janssen

Van ‘vakidioot’ naar adviseur: Bevlogen Professionals helpt ons als accountants en belastingadviseurs deze rol verder te versterken en verfijnen.

Allereerst trakteerden ze ons op een interactieve workshop over klantgerichtheid in ons werk, met een hoog ‘puntje op (én van) je stoel gehalte’. Dit leidde tot meer bewustwording binnen ons kantoor.

Vervolgens zijn 2 groepen relatiebeheerders & teamleiders door Ivan & Roel gericht getraind en verder meegenomen in dit proces.
Een dynamische training van 3 sessies, die niet alleen werd gewaardeerd door onze professionals in opzet en aanpak, maar ook ’t gewenste resultaat opleverde. Wat hun onderscheidt is dat ze écht meedenken met wat wij willen bereiken als klant. Uiterst waardevol zijn dan ook onze (evaluatie-) gesprekken tussendoor en na afloop. Impact en borging in de praktijk staan centraal. Je wordt als directie uitgedaagd om met frisse blik naar je organisatie en mensen te kijken, keuzes te maken en geconfronteerd met de effecten van je gedrag op je organisatie. Verhelderend & praktisch: met visie & diepgang.

Wij zijn nog ‘niet met ze klaar’ en bevelen ze van harte aan!