referenties

Directie BES groep, accountants en belastingadviseurs
Rob Reiniers (AA) & mr. Fred Janssen

Van ‘vakidioot’ naar adviseur: Bevlogen Professionals helpt ons als accountants en belastingadviseurs deze rol verder te versterken en verfijnen.

Allereerst trakteerden ze ons op een interactieve workshop over klantgerichtheid in ons werk, met een hoog ‘puntje op (én van) je stoel gehalte’. Dit leidde tot meer bewustwording binnen ons kantoor.

Vervolgens zijn 2 groepen relatiebeheerders & teamleiders door Ivan & Roel gericht getraind en verder meegenomen in dit proces.
Een dynamische training van 3 sessies, die niet alleen werd gewaardeerd door onze professionals in opzet en aanpak, maar ook ’t gewenste resultaat opleverde. Wat hun onderscheidt is dat ze écht meedenken met wat wij willen bereiken als klant. Uiterst waardevol zijn dan ook onze (evaluatie-) gesprekken tussendoor en na afloop. Impact en borging in de praktijk staan centraal. Je wordt als directie uitgedaagd om met frisse blik naar je organisatie en mensen te kijken, keuzes te maken en geconfronteerd met de effecten van je gedrag op je organisatie. Verhelderend & praktisch: met visie & diepgang.

Wij zijn nog ‘niet met ze klaar’ en bevelen ze van harte aan!

Nathalie te Rietstap, consultant Learning & Development Teijin Aramid

“De samenwerking met Roel is gestart met The Lab of Life en inmiddels zijn we ook met Hein gestart. Twee trainingen, die beide met veel enthousiasme worden gegeven door Roel en heel succesvol zijn ontvangen door onze medewerkers. Roel is heel prettig in de samenwerking, een hele goede trainer en begeleider/trainer van medewerkers die proberen meer grip te krijgen op hun werkbelasting. Roel komt zijn afspraken na en denkt altijd met je mee, dat waardeer ik enorm.”

Peter Boks, President Saybolt International BV

“Ik heb Roel Bonten in de jaren waarin wij met hem samenwerken, leren kennen als een bevlogen trainer. Hij heeft oog voor de persoonlijke eigenschappen en leertrajecten van de trainees. En ziet erop toe dat het leertraject goed aansluit bij de doelstellingen van zijn opdrachtgever.”

Maartje Luksemburg, Co-owner @ BIM Creators | Strong by collaboration

“Roel is een erg fijne trainer en sparringpartner voor het management. Hij spreekt “de taal van de techneuten” waardoor hij direct impact maakt! Hij is direct op een prettige en zeer effectieve manier waardoor “de pijn” snel op tafel komt om daar dan direct ook wat mee te kunnen doen! Echt een aanrader om je team bewustzijn te geven en met Roel heb je direct resultaat.”

Monic Schijvenaars, directeur Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

“Roel heeft ons uitstekend geholpen om onze toekomstplannen te delen met de teams op de afdeling. En bij delen bleef het natuurlijk niet, Roel heeft ons ook geholpen om resultaatgerichte afspraken te maken met elke collega op de afdeling. Iedereen weet nu op welke manier hij/zij meewerkt aan de verdere uitbouw van het opleidingsinstituut, De samenwerking met Roel was positief. Roel was kritisch, maar hartelijk en liet ons zien waar onze bevlogenheid ook tegen ons kon werken. Het resultaat van de coaching van Roel, het gezamenlijke denkwerk was een bijeenkomst met de gehele afdeling waarin op een open en positieve manier de toekomstplannen gedeeld konden worden. Ik zou Roel van harte aanbevelen als je met je tomeloze energie en enthousiaste plannen aanloopt tegen weerstand op de werkvloer. Laat Roel je helpen; je ideeën worden er (nog) beter van!”

Moniek Meuleman, HR Manager Fokker Technologies Holding B.V.

“Roel heeft een leuke workshop “faciliteren” gegeven, waarbij hij door praktische tips en oefeningen inspelend op de situatie, iedereen in beweging kreeg. Vervolgens heb ik Roel gevraagd om een teamsessie voor ons MT te faciliteren. Met veel energie en inspelend op wat er speelde in het team, heeft hij ervoor gezorgd dat het een nuttige teamsessie werd waar we met een goed gevoel op terugkijken.”

Nina Burger-Greydanus, Programmamanager Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

‘Ons team zat in ’n impasse… we waardeerden elkaar enorm en wisten dat iedereen ’t goed bedoelde… maar het samenwerken lukte niet altijd en er was ook wel eens onbegrip over en weer, ook tussen functies. En toen…. kwam de sessie met Roel. We hebben gehuild (veel) gelachen (meer) en heel hard gewerkt! Roel verbindt. Ook al hebben we “maar” 1 sessie gehad, we kunnen nu zonder kleerscheuren vergaderen. We blijven oefenen en willen meer.. Roel bedankt voor de leerzame ochtend! Tot (hoop ik #1,5m snel :-)’

Karin van Moock, Benefits Manager RELX

“Roel Bonten is a senior trainer with lots of experiences in the field of Management Development and has a degree in Psychology. As organization (Elsevier) we have been working with Roel for a number of years now and we are very pleased with his professionalism and his approach. Next to MD his strengths are also in the field of coaching, he can make people talk and make them confident of what their next steps should be to become even stronger in the field they have been coached. I would definitely recommend Roel as a trainer but also as a sparring partner when an organisation is investigating issues around development challenges, teambuilding and building new ideas to plans and execute them. Roel has a drive for results and a flexible attitude.

Roel Bonten is een senior trainer en zijn expertise ligt met name bij Management Development en is afgestudeerd in Psychologie. Als organisatie (Elsevier) werken wij al vele jaren met Roel en wij zijn blij met zijn professionele aanpak. Naast MD is hij ook een goede coach die mensen de kans geeft om te praten en met vertrouwen en sterker uit de coaching sessies komen. Roel als senior trainer wil ik zeker aanbevelen, maar ook als ‘sparring partner’ wanneer een organisatie aan het onderzoeken is betreffende ontwikkelings vraagstukken, het bouwen van teams en van ideeën naar plannen naar realiseren. Een van de kern competenties van Roel is resultaat gericht/gedrevenheid met een flexibele inslag.

Jan-Wilm Delicat, Directeur Bedrijfsvoering Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Roel heeft ons al enkele keren zeer goed geholpen bij het vormgeven van de organisatie van onze opleidingsteams. Hij benadert elk vraagstuk zeer respectvol en creatief, beweegt goed mee waarbij hij niet vergeet de opdrachtgever de spiegel voor te houden en is tot slot in staat om samen met de medewerkers – grondig en zorgvuldig – te komen tot een breed gedragen oplossing voor het vraagstuk. Roel’s werkwijze sluit goed aan bij onze organisatie omdat hij samenwerking ziet als eigen verantwoordelijkheid en gezamenlijk belang.

Kelly Huijs, Projectmanager Opleidingen & Events Voort

Zo’n drie en half jaar werk ik zelf inmiddels samen met Roel Bonten en hij is vanaf 2014 werkzaam als trainer voor de persoonlijke trainingen bij onze organisatie. We werken met een groot aantal trainers, maar Roel is één van de trainers die er echt uit springt. Ik ken Roel als een bevlogen, zeer ervaren en professionele trainer/coach. Niet alleen door zijn ervaring en kennis is Roel een goede trainer/coach, maar vooral ook door zijn inspirerende en energieke manier van trainen. Hij weet deelnemers uit hun comfortzone te halen, zodat ze écht in beweging komen.

In het traineeship persoonlijke ontwikkeling hebben de trainees ook een aantal coachgesprekken. Deze coachgesprekken heb ik mogen bijwonen. Niet alleen is Roel een goede trainer, maar hij is ook een goede coach. Hij luistert aandachtig en weet op een goede en fijne manier de trainee te triggeren. Hij stelt de juiste vragen en leert de trainee zichzelf te motiveren tot actie. Roel geeft inzicht in hun eigen krachten en leert de trainee dit toe te passen op een natuurlijke wijze.

Ook ken ik Roel als een erg betrokken trainer. Hij kent iedereen bij Voort en andersom ook. Naast de betrokkenheid naar de interne organisatie, begrijpt hij ook de taal van onze technische professionals. Na iedere training ontvang ik zeer positieve reacties vanuit de deelnemers, zoals:

+ ‘Roel is een zeer fijne trainer en weet waarover hij het heeft. Hij benadert iedereen op een prettige manier en dit geef het vertrouwen om deel te nemen aan oefeningen.

+ ‘Roel weet waar over hij praat. Hij geeft iedereen dezelfde aandacht tijdens de training. Iedereen komt aan de beurt. Ook pakt hij in deel 2 van de training de opdrachten goed op. Hij onthoudt alle situaties van iedereen goed, waardoor we op deel 2 van de training weer goed kunnen doorpakken.

Ik ben erg blij met Roel als trainer en ik heb veel geleerd tijdens de training’. Ik ben erg blij met onze samenwerking en ik hoop dat wij nog lang mogen samenwerken!!